”Plusplay är riktigt intressant”

jonathan2

Jonathan Lundin trivs på Plusgymnasiet i Örebro. Här finns bra lärare som vågar testa nya sätt att arbeta och den där gemenskapen som kanske bara går att hitta på mindre skolor.

Vad var viktigt för dig när du valde program och skola?

– Jag valde det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap först och främst för att det är en bred linje som dessutom ger högskolebehörighet. Anledningen till att jag valde beteendevetenskap är för att få en djupare förståelse för hur vi människor tänker och fungerar, vilket är både intressant och spännande. Det viktigaste för mig när jag valde skola var att det var en liten skola med bra lärare. Det är skönt att kunna gå i en skola där man blir sedd som sig själv och inte bara en person i mängden. En liten skola gör det också lättare att få sin röst hörd, vilket jag tycker är viktigt.

Vad är det bästa med din skola?

– Jag tror det är lite av en mix faktiskt, vi har fantastiska lärare som vågar testa nya sätt att uppmuntra oss elever i undervisningen. Det gör att lektionerna blir mer intressanta och roligare än om man håller kvar i det gamla, då lärare skrev på en krittavla. Vi har riktigt bra och moderna lokaler och så finns den där gemenskapen som nog bara går att hitta på mindre skolor. Här arbetar de mycket med att man ska få den där ”hej”-känslan när man är i skolan, vilket jag tycker är både skönt och kul att vara en del av.

På Plusgymnasiet arbetar ni med något som heter Plusplay som innebär att ni kan se lektionerna i efterhand, hur är det?

– Att arbeta runt Plusplay är riktigt intressant. Det är skönt att det finns skolor som arbetar med att föra skolan framåt, och inte blickar bakåt. Med Plusplay skickar skolan bollen till vår planhalva. Att kunna se lektioner i förhand och i efterhand gör att man får längre tid att fundera och reflektera, vilket bidrar till en djupare förståelse och större kunskap runt ämnet. Det gör det också enklare att förstå uppgifter, eftersom man kan höra lärarens förklaring flera gånger.

Vad vill du göra efter gymnasiet?

– Jag har planer på att söka till universitet och utbilda mig till lärare, i vilket ämne har jag inte riktigt bestämt. Det får nog bli lite av en överraskning. Jag funderar på att studera och jobba utomlands efter gymnasiet också, det verkar riktigt kul och spännande!

Vad tänker du allmänt om att välja skola?

– Att välja en linje och ett gymnasium är antagligen ett av de svåraste valen man kommer göra. Det är då man tar de första kliven in i ens framtida arbete och liv. Det är viktigt att man verkligen känner efter: ”är detta en skola jag skulle kunna gå på i 3 år?” och att man inte väljer en skola bara för ens kompisar gör det. Mitt bästa tips för att välja rätt skola är att gå på många öppna hus och besöka skolan så mycket som möjligt, så får man se om det klickar!

Dela på Linkedin Dela på Facebook Dela på Twitter