Liten skola gav närmare relation med lärarna

#

william-thulin

En mindre skola, bra lärare och kommunikationsprofil. Det var några av skälen till att William Thulin valde just Campeon Frigymnasium i Helsingborg.

Vad var viktigt för dig när du valde gymnasieprogram?

– Jag valde samhällsvetenskapsprogrammet eftersom jag planerar att läsa ekonomi på universitetet. Det kanske låter långsökt, men jag har hört att det inte finns någon anledning att gå ekonomi på gymnasiet, eftersom man ändå går igenom allt man lär sig där en gång till på universitetet. Då kändes det smartare att gå samhälle med kommunikationsinriktning och lära sig tala på rätt sätt så att man får sin mening sagd, det har man nytta av i alla lägen.

Så du har alltså redan bestämt dig för att bli ekonom?

– Det blir väl aldrig som man tänkt sig, men jag vet i varje fall att ekonomi och marknadsföring är min grej.

Varför valde du just Campeon Frigymnasium?

– Det var flera anledningar. En var att jag ville testa något annat. Jag gick på en stor grundskola och ville till en mer personlig och mindre skola på gymnasiet. Sedan hade jag hört att det var bra lärare och trevlig stämning på Campeon, bland annat av min storebror som gått här tidigare. En tredje anledning var att skolans kommunikationsprofil passar mig.

Hur märker man av skolans kommunikationsprofil i vardagen?

– Vi övar till exempel väldigt mycket på att prata inför klassen, oavsett ämne. Och så jobbar vi med retorik och argumentationsteknik.

Vad är det bästa med din skola?

– Jag går i en skön klass och generellt är stämningen på Campeon väldigt god. En sak som jag har tänkt på är att jag har en närmare relation med lärarna här, vilket kanske beror just på att det är en liten skola. En annan bra grej är vårt schema som gör att man inte kommer hem så sent.

Vad tänker du allmänt om att välja skola?

– Det är synd att inte fler tar chansen att välja, nu när det finns så många valmöjligheter borde man hitta något som passar en. Det är väldigt bra att man faktiskt får välja gymnasieskola utifrån sina egna intressen och det man själv tycker om. Man har ju mer motivation till det man gillar att göra.

flest_hos_sma_aktorer

Dela på Linkedin Dela på Facebook Dela på Twitter