”Lärarna försöker få in det estetiska i allt”

waldorf1Aline Otreus går på Björkö Fria gymnasium, en Waldorfskola i Linköping. Aline lyfter fram den goda gemenskapen och kontakten med lärarna som några av orsakerna till att hon har valt just den skolan.

Aline Otreus går första året på det Naturvetenskapliga programmet med estetisk inriktning.

Vad var viktigt för dig när du valde skola och program?

- Jag ville gå ett program som var högskoleförberedande eftersom jag vill plugga vidare efter gymnasiet. Dessutom ville jag att det samtidigt skulle vara något som är roligt.

Vad utmärker en Waldorfskola?

- Sättet som de lär ut på. Lärarna försöker få in det estetiska i allt. De vill lära ut så att man kopplar ihop båda hjärnhalvorna. Exempelvis hade vi en lärare som klädde ut sig till olika typer när han pratade om olika ideologier.

Vad är det bästa med din skola?

- Att man blir sedd! Vi är inte så många så alla lärare vet vad man heter och känner till ens personlighet och de bryr sig verkligen om något är fel.

Var det självklart för dig att välja Waldorfgymnasium?

- Jag har gått Waldorf hela min skolgång från förskolan, och jag gillar verkligen den pedagogiken, men jag tänkte inte så mycket på det när jag skulle välja gymnasium. Det som var viktigt var att det skulle vara ett bra naturprogram med estetinriktning och jag hittade båda delar på den här skolan.

Vad vill du göra efter gymnasiet?

- Jag tänker jobba ett år och sedan plugga vidare på universitetet. Jag vet inte exakt inom vad men troligtvis något inom IT.

Vad tänker du allmänt om att få välja skola?

- Det är jättebra eftersom det inte är säkert att det finns en bra skola där man bor.

 

Dela på Linkedin Dela på Facebook Dela på Twitter