”Jag tittade på om lärarna verkade intresserade”

#, #

adam2

När Adam Bohlin valde gymnasieprogram tänkte han noga igenom vad han ville arbeta med i framtiden och om det finns efterfrågan på just det arbetet. Valet föll på Hotell- och turismprogrammet på Design & Construction College i Stockholm.

Vad var viktigt för dig när du valde skola?
– När jag valde skola så var min omgivning väldigt viktig. Jag tittade även på om lärarna verkade intresserade och trivdes på sitt jobb, så de är motiverade att lära ut. Ett stort plus var också att skolan var så liten och mysig.

Och hur tänkte du med val av program?
– När jag valde program så tänkte jag väldigt noga på vad jag vill arbeta med i framtiden och om det finns efterfrågan på just det arbetet. Och då blev det Hotell- och turismprogrammet.

Vad är det bästa med din skola?
– Det bästa med DCC är omgivningen och lärarna. Vi har också turen att ha en väldigt engagerad rektor. Skolan är väldigt liten så man kommer i kontakt med i stort sätt alla. Det går inte en dag utan att någon säger hej. Matkortet är väldigt smidigt så att man kan variera sin kost. En annan fördel är att DCC ligger väldigt centralt, vilket underlättar resorna till och från skolan.

Vad tycker du är viktigast att tänka på när man ska välja skola?
– Att man väljer en skola som verkar passa ens personlighet.

Vad vill du göra efter gymnasiet?
– Efter gymnasiet ska jag först ta några bartenderutbildningar och göra GMU, Grundläggande militär utbildning. Sedan ska jag ut och jobba som bartender och reseledare i några år. Sedan kommer jag plugga vidare i 30-årsåldern.

Dela på Linkedin Dela på Facebook Dela på Twitter