”Jag har utvecklats otroligt mycket under mina två första år”

#, #

fabian

Det bästa med att gå en spetsutbildning inom speldesign och grafisk design är att man får lov – och måste – vara kreativ. Perfekt, enligt Fabian Hjelm som läser programmet Spelgrafik på LBS, Ljud & Bildskolan, i Trollhättan.

Hur är det att gå en spetsutbildning i spelgrafik?
– Att gå en spetsutbildning inom speldesign och grafisk design är helt underbart. Man får prova på otroligt bra sätt att designa och modellera i 3D och man lär sig samtidigt animera för film. Man får lov – och man måste – vara kreativ. Det är perfekt.

Vad var viktigt för dig när du valde skola och program?
– Det viktiga för mig när jag valde program och skola var att jag ville gå något som var roligt, och självklart intressant, men ändå ha en marknad att ge mig in på. Jag ville ha en chans att gå långt, att kunna konkurrera med folk som är bra på det de gör. Jag är inte där ännu, men jag är en bra bit på väg. Jag har utvecklats otroligt mycket under mina två första år och har ett helt år kvar att se fram emot.

Vad är det bästa med din skola?
Det bästa med LBS är relationerna mellan lärare och elever samt lokalerna, om man bortser från själva programmet. Det är så härligt, mysigt på något sätt – det är sjukt nice helt enkelt. Man behöver aldrig vara själv, det finns alltid någon att hänga med. Att man trivs otroligt bra, det är vad jag gillar bäst med min skola.

Vad tycker du är viktigast att tänka på när man ska välja skola?
Allmänt så tänker jag att man ska välja något man är intresserad av, sikta högt så kommer du att gå långt. Men man ska inte ge sig på mer än man klarar av. Ett annat råd är därför att kolla upp vad det är man ger dig in på.

Vad vill du göra efter gymnasiet?
– Efter gymnasiet planerar jag på att gå högskola med specialisering på CAD, Computer-aided design, och sedan jobba som någon form av ingenjör. Det kommer bli tufft, men det är bara till att satsa allt man har. Motivation är otroligt viktigt för att gå långt.

Dela på Linkedin Dela på Facebook Dela på Twitter