Hon kombinerar skolan med golf

#

MoaMoa Kristenson visste att hon ville gå på ett idrottsgymnasium med inriktning på golf. Att det blev just Aspero Idrottsgymnasium i Halmstad berodde på den familjära känslan.
– När jag kom hit och fick träffa alla lärare och min golftränare så var jag fast, säger hon.

Varför valde du Aspero Idrottsgymnasium?

– Det var egentligen inte ett självklart val. Jag valde mellan Aspero och en annan större skola men när jag kom hit och hälsade på och fick träffa alla lärare och min golftränare så var jag fast. Det var så härlig atmosfär på skolan.

Hur mycket golf ingår i utbildningen?

– Jag går ekonomiprogrammet med golfprofil och tränar golf två gånger i veckan utöver den vanliga undervisningen. Jag har även teori och fyspass på schemat. Det är perfekt att få ett avbrott i den övriga undervisningen, jag hade inte fixat att bara sitta på lektioner dag ut och dag in. Nu får jag motion, frisk luft och bra träning. Vi har väldigt bra möjligheter för att utöva idrott här. Min tränare är coach för det svenska tjejlandslaget i golf så jag vet att jag får de bästa möjliga förutsättningarna för att kunna utvecklas. Jag kan inte tänka mig att jag skulle trivas lika bra någon annanstans.

– När jag började på gymnasiet hamnade vi i mentorsgrupper utifrån de idrottsprofiler vi valt. Jag gick med andra golfare och hockeykillar. Nu i trean är vi mer indelade i grupper efter vår studieinriktning, så jag går nästan bara med de andra ekonomieleverna.

Vad var viktigt för dig när du valde gymnasieprogram?

– Jag visste från början att jag ville välja idrottsprofil. Dessutom bor jag i Falkenberg och var sugen på att se lite nya omgivningar. Mitt program och val av skola blev en bra kombination.

Vad är det bästa med din skola?

– Det bästa är den familjära känslan. Det är ett otroligt bra klimat på skolan. Alla känner alla och man har bra relationer till både lärare och elever. Sen är det också de goda förutsättningar som man får här med möjligheten att kombinera idrott och studier.

Vad ska du göra efter skolan?

– Jag håller på med ansökningar till college i USA, där jag ska kombinera mina studier med golf. Min utbildning här har gett mig jättebra förutsättningar för golfen.

Vad tänker du allmänt om att kunna välja skola?

– Det är jättebra! Man hör om friskolor som inte är bra, eller om kommunala skolor som inte är bra. Jag tror det handlar om att få välja en skola som är rätt för en själv. Det är bra att få välja själv om man kan få de förutsättningar som man önskar.

Dela på Linkedin Dela på Facebook Dela på Twitter